måndag, december 07, 2009

Alster som gäst-DT hos Creativica!

Jag hade turen att få ett grymt fullmatat paket från Creativica med Making Memories julkollektion Mistletoe som bas. Kul papper i julfärger och med både klassiska julmotiv och lite fräckare mönster. Natruligtvis finnas alla produkter hos Creativica! Jag tänkte inleda med att visa lite home decor – dvs dekorationer för hemmet!
Eftersom jag verkligen gillar att scrappa canvasar så föll det sig naturligt att jag gjorde en julcanvas. Pappren jag använt är Trees, Mistletoe, Happy Holidays och Snowflakes Flocked.
Jag grundade hela canvasen men akrylfärg så att pappren skulle fästa ordentligt. Granen är en cool liten sak som jag hittade på nätet. Vill du testa att göra den så finns instruktioner HÄR. Jag har dock gjort min något större än vad instruktionen visar. Utgick från en ruta på 4×4 inches till den nedersta delen på granen.
Titeln på canvasen består av Quickutzalfabetet Blossom Grand som jag täckt med Stickles – Christmas Red – och sedan lite röda dymotextremsor. Alltsammans, utom de utstansade bokstäverna, har jag fäst med ett helt fantastiskt lim som inta bara funkar på det mesta utan även torkar relativt fort – Scotch Strong & Precise Glue. Titeln fäste jag med hjälpa av ett så kallat X, en Xyron X150, En magisk liten manick som förvandlar små pyttiga utstansade saker till klistermärken! Inget mer duttande och kluddande med limpennor och annat.
Som sista touch så duttade jag lite mer Stickles på den stora granen samt använde Fluid Chalk – Chestnut Roan på kanterna på canvasen. Färdigt! En läcker och lite kul jultavla!
Granvikningen som jag länkat till tidigare är väldigt användbar! Den funkar på kort, canvasar och även som vanligt julpynt! Här har jag gjort fyra olika granar i olika papper från Mistletoekollektionen. Den första är dekorerad med Pearlstickers och på den andra täckte jag kanterna med Stickles – Frosted Lace för att få lite snöeffekt.
Den tredje fick sig en rejäl dos med Crystal Brads och den fjärde granen fick även den lite Stickles, den här gången i färgen Christmas Red för att förhöja papprets röda prickar. Lite band som klistras fast på baksidan och man har fyra läckra granar som är klara att hängas i den stora granen, på väggen eller vart man vill!
Naturligtvis blev det ett par julkort också. Det blev tre ganska olika kort, ännu ett bevis på hur användbar Mistletoekollektionen är!
Det första kortet har en stomme av Bazzills Vanilla cardstock som jag stämplat och embossat Reprints vackra snöstjärnor från Julesnö-kitet i ett vitt embossingpulver med silver i. Som bakgrund skar jag till en bit av Mistletoes Happy Holidays.
Sedan stämplade jag upp Sarah Kays Nöel Peace på en bit röd cardstock samt på akvarellpapper. Stämpeln på akvarellpapper skar jag ut med en skalpell och färglade jag sparsamt med Derwents akvarellpennor och en Dove Blender. Lite detaljer, såsom vingar, veck och krans, accentuerades med Stickles. Ett vackert julrött zigzagband i sammet plus en utskuren cirkel från pappret Icon Dot, återigen täckt med 3d-lack, och kortet var klart!
Mitt andra kort blev ett lite lekfullare grankort. Här har jag även gjort kortet rektangulärt. Jag har röd cardstock som stomme, papper från Mistletoe-kollektionen så klart!
Blev helkär i det söta Trees-pappret med de söta granarna och insåg att de skulle vara hur fina som helst om man skar ut dem. Sagt och gjort, det här är resultatet! Textstämpeln är från Reprints Julesnö-kit och embossad i brunt.
Det sista julkortet blev lite lekfullt. Röd cardstock som stomme, baksidan på Mistletoepappret som jag har torr-embossat med Cuttlebugs Embossing Folder Snowflakes. Ett par drag med en nagelfil och den vita kärnan i pappret kommer fram och skapar en snygg effekt. Lite Stickles på för att få en lite frostig look.
En bit röd punchinella och ett par guldhjärtan med snöflingor stämplade på dem skulle bli pricken äver i:et. Men jag tyckte att stämpelfärgen torkade för sakta så jag tog fram min embossfön… Hög värme och punchinella ger ett riktigt coolt resultat!! Punchinellan börjar smälta och bukta sig och fick en helt annan yta. SNYGGT! Jag skar ut ännu en gran från Trees-pappret och använde därefter Adornits alfabetsstickers Tiny Letters i färgen Chocolate för att skriva en passande julhälsning.
Har ni inte tagit er en titt på Maja Designs julkollektion i år så gör det! Underbara papper som är så inspirerande! När jag fick pappret Julmarknad i handen kunde jag inte låta bli att göra ännu en julcanvas…
Jag grundade canvasen med MM’s akrylfärg Spotlight Lite bling med hjälp av Stickles – Cinnamon, Frosted Lace och Crystal – gav tavlan lite mer liv. Texten är Quickutz Washington Grand som jag täckt med Stickles, Cinnamon.
Kanterna dekorerades med snöflingorna i Reprints Julesnö-kit och jag använde StazOns Timber Brown för att matcha den fina mörkbruna tonen i Maja Designs papper.
En bit av pappret Vackra paket blev till en brun julstjärna med lite Cinnamon-stickles på ändarna och en vacker oval Pearl Brad från YouDo. Dessa ljuvliga brads fick även bli en vacker hörndekoration.
Nu när mörkret sänker sig redan vid 3-snåret på dagarna så smyger jag in i mitt pysselrum, numera en julkortsverkstad där flitens lampa skiner klart. Snart får ni se vad som skapas bakom den stängda dörren.
Jag hoppas ni haft en väldigt trevlig andra advent och att ni fått lite inspiration till ert fortsatta julpysslande!
/Marie

2 kommentarer:

Majo sa...

Du är ju fantastisk duktig. Så mycket fint du gör!

Kramar Majo.

Ann-Louise Strandlund sa...

Så mycket fint. Vilka tavlor du gjort. Så fina.