tisdag, februari 24, 2009

Canvas!

Jag vet att det finns en hel del scrappare som är lite nyfikna och sugna på det här med att scrappa en canvas. Det är verkligen inget svårt och jag rekommenderar ALLA att pröva! Jag började scrappa canvasar under 2006 när jag befann mig mitt i en grym scrapblockering. Hade sett att par canvasar på nätet och hade dessutom kontakt med Kada, som då hade SODAK, som sålde konstnärsmaterial. Köpte hem ett par canvasar och sedan började jag funder på vad och hur jag skulle gå till väga. Efter ett par tips av min scrappigaste vän Mariante så drog jag i gång! Jag har en gammal tutorial på SODAKs blog som får duga tills jag har tid att göra en ny. Här är resultatet! Det här är min allra första canvas! Det blev en 12x12 (30x30 cm) canvas. Hade sett en LO med flätningstekniken och var väldigt sugen att pröva på den. Det stora monogrammet har jag gjort själv mha en bit vanlig kartong.

Min första canvas, gjord 2006.

Mitt andra försök blev även den canvas som jag nog är mest stolt över. Det är ett helt underbart foto på min farfar, som tyvärr inte finns i livet längre. Jag är så grymt nöjd med vintagefeelingen på den här! Måtten är 6x6 (15x15 cm).

Min farfar, canvasen gjord 2006.
Att göra canvasar och ge bort i present är mycket uppskattat! När min syster fyllde 40 härom året så gjorde jag en serie med fyra stycken 12x12 (30x30 cm) canvasar i samma stil. De stora mongrammen är från making Memories och tyvärr inte helt lätta att få tag på idag. För att göra serien komplett så har jag plockat fram ett foto på min syster från varje årtionde. Kan ju berätta att min syster hade tårar i ögonen när hon öppnade sitt paket!
40-årspresent till min kära syster.
Jag har som mål att göra en serie med canvasar med mina familjemedlemmar och efter att ha gjort min systers så passade jag på att göra en 6x6 (15x15 cm) med ett foto på min älskade systerson i samma stil.

Min älskade systerson!
Den här canvasen gjorde jag på en av de många demosar jag haft på olika träffar m.m. Älskar fotot på sonen i handfatet! Så här enkelt kan det alltså vara - lite akrylfärg i botten, ett mönstrat papper, ett foto och en liten dekoration.

Sonen i handfatet!
Det här är en av två canvasar som jag gjorde till min faster samt kusin som tack för att jag fick låna massor av gamla foton på släktingar på min pappas sida. Det är min farmor och farfars bröllopsfoto från 1917! Visst är det vackert??

Min farmor och farfars bröllop 1917.

Rasmus farfar fyller år dagen före julafton, den 23 december. Det är alltid lika svårt att veta vad han ska få i födelsedagspresent. Tycker det här är ett sådant fint foto på Rasmus och hans farfar så jag kunde inte låta bli att göra en canvas med det och då var ju det årets present klar!

Rasmus och farfar, sommaren 2006.

Efter att ha fått varsin canvas i present av mig så var min faster inte sen att beställa en som hon ville ge min kusin när hon fyllde år. Tycker fotot verkligen visar värmen mellan vår farfar och min kusin.

Min kusin och min farfar.

Fynda billiga canvasar är inget större problem om man har t.e.x en Netto, Willys, Överskottsbolaget eller liknande butik i närheten. De har ofta billiga canvasar i olika storlekar. Den här minicanvasen, ca 7x6 cm, hittade jag på Willys. Såldes med staffliet samt vattenfärger och pensel för 20 ynka kronor. ...jag köpte på mig massor av de här.... Just denna gjorde jag under min tid som redaktionsmedlem på Scrappizbloggen. Vi fick ett kit med Forma Hantverks ljuvliga vinter/julpapper från 2007.

Minicanvas med papper och stämpel från Forma Hantverk.
Här är ännu en canvas som gjordes med Forma Hantverks papper. Den här gången blev det en 8x8 (20x20 cm) stor canvas med ett foto på en grymt ovillig liten tomte. Jag har lagt på rejält med akrylfärg plus strött glitter på färgen innan den torkat för att få fram en "snöig" känsla. Sheer/ghost-monogrammet har jag gjort själv genom att skriva ut bokstaven, endast konturen, på ett overheadpapper och sedan skurit ut den. Lade lim runt kanten och strödde sedan glitter över.

Stackars Rasmus som måste stå ut med sånt här!
Jag avslutar med en canvasar som nog är en av favoriter! Ett urcoolt foto på mina föräldrar när de var på semester i Norge i slutet på 60-talet.

Det här var ett par av alla de canvasar jag gjort och jag rekommenderar er STARKT att pröva på! Det är INTE svårare att scrappa en canvas än vad det är att scrappa en LO. Men man blir så grymt stolt över resultatet!!

10 kommentarer:

Charlotta sa...

Tjena ! jag hittade hit *s*.... har scrappat sen jag kom hem... kan inte sluta !! har ett par timmar till på mig innan "gubben" ska hämtas från sitt helgäventyr !
Det var kul o träffas, kanske kan bli nån mara eller nåt i krokarna !? Ha det gott så länge

//Charlotta, hon som svor och bredde ut sig mest *s*

lillis70 sa...

Ahhh, vilka snygga canvas tavlor du har scrapat! Det där vill jag testa också. Kanske kan bli nästa gång vi ses?
Det var en rolig dag hos Hoppetossa
och sent blev det ;-)
Det vi talade om innan vi skilldes åt är gjort för min del. Allt gick bra och allt känns bra!
Ha det gott och på återseende!
Kram
Lisa

Cattis sa...

Vilka härliga tavlor! Håller med om att det är roligt. Tack för inspirationen! Kanske kan få några till gjorda också. Och som du skriver att göra några till speciella personer så har man ju presenten klar! =)

Kram/Cattis

Essmo sa...

Åh vilka fina canvas-tavlor du har gjort! Gillar den 2a på din farfar massor, den är helt underbar! =)
& den på sonen i handfatet, kalasfin!
Hoppas allt är bra?!

kram!

Anki sa...

Jag förstå om du blir stolt över resultatet, för dina canvasar är verkligen jättefina!

Tack för inspirationen!

kram från Anki

Mia sa...

Å vilka fina tavlor du har tillverkat. Jag ska försöka mig på en tavla nåndag med. Har köpt en ram som ligger och väntar på att bli dekorerad, Jag kommer nog lifta lite från dig om det går bra?!

Mvh Mia

Majo sa...

Hej Marie! Härligt med en blogg. Den fina canvastavlan vi fick på vårt bröllop är alldeles underbar. Den gör sig riktigt fin hemma hos oss :-)

Anonym sa...

Vilken tajming! Jag som precis köpt två canvastavlor. Super med så mycke inspiration pa samma ställe!
Den är verkligen jättfin och stämmningsfull den med din farfar!
Jag håller på att samla länkar till olika bloggar jag besäker och undrar om det är OK att jag använder din header som länk?

Kram kram
Isabell

Marie K sa...

Hej Isabell!!

TACK för berömmet!! Det är klart att du får länka mha min header!! Känner mig hedrad av att du vill det!

/Marie_71

BellaMio sa...

Tack för inspirationen!!!

Min son kom på idag att han vill scrappa en canvas till sin flickvän som fyller år i morgon!! Snacka om att vara ute i god tid, not...

Men efter en titt här fick vi båda inspiration :)