söndag, augusti 23, 2009

Är vi tokiga?!?!?

Ja, man börjar ju undra... Augusti är inte slut ännu och vi scrappare är redan på jakt efter julpapper!! Sicket släkte vi är! Fast jag är inte den som ska öppna munnen...
Rensade min papperssamling inför loppisen jag skulle ha med mig till Orustscrappen i somras - Sveriges mest eminenta sommarträff!! - och tyckte jag hade så grymt lite papper kvar. Saken var dock den att mer än 25% av alla papper jag hade kvar var just julpapper! Det är tydligen något speciellt med just dem och det verka som om man, åtminstone jag, inte gärna gör sig av med julpapper men mer än gärna köper nya.
Så vad vore mer lämpligt än att frossa loss bland de olika företagens julpapper? Här kommer ett litet urval! God Jul på er!
SEI
SEI släpper två fina julkollektioner nu i dagarna - Christmas Mint och Winter Song.
Little Yellow Bicycle

Här snackar vi maxat utbud! Bilderna visar endast deras julpapper men kika in på hemsidan så ska ni få se mängder av dekorationer och annat. Kollektionen heter 25 Days Of Christmas.

Fancy Pants
Mysiga papper helt i Fancy Pants egna stil. Christmas Magic heter kollektionen.
Basic Grey
Kan inte låta bli att bara älska Basic Grey! Det är den stora favoriten bland alla märken! Även i år kommer det en snygg julkollektion, ävan om jag själv tycker att föregående års kollektioner har varit snyggare än den här... Lite väl mkt rosa och söttigt för min smak. Eskimo Kisses heter den iaf och finns naturligtvis i 6x6 (15x15 cm) också!
Okej, det skulle ju vara julpapper här men jag kan inte låta bli att pusha för Basic Greys senaste genidrag - kit m alla deras enfärgade papper! Dessa fantastiska papper, som jag har hamstrat på reor och annat, är ju helt perfekta att ha som bakgrund m.m.! Den lite ruffiga stilen på de här passar mig som hand i handske! Får man hoppas på att även dessa släpps i 6x6? Designer Cardstock ska du leta efter om du vill handla!
Webster's Pages
En annan favorit är helt klart Webster's Pages! De släpper två fantastiska julkollektioner - Home For The Holidays och Winter's Wings. En extra stor eloge t det här företaget som förstått att 6x6-block är poppis! De säljer ETT 6x6-block med BÅDA TVÅ julkollektionerna under namnet Holiday Papers Combo Pack!!! Man tackar och bugar!
Albumbeställning
Har helt glömt bort att visa vad jag gjorde en vecka i början på juni. Jag blev ombedd av en kollega att göra ett litet album till en väninna till henne som precis hade fått en liten Victor. Jag fyndade ett billigt 8x8 (ca 20x 20 cm) postboundalbum på Netto som egentligen var ett bröllopsalbum. Efter jag hade gått loss på det med papper, en herrans massa lim, brett grosgrain (ripsband) samt metallhörn såg det ut så här:
Pappren kommer från 3 Bugs In A Rug och kollektionen heter Snips And Snails. Den snygga "die cuten" har jag skurit ut själv och det är Bazzills Bling cardstock - Blind Date. Texten är rubons fr American Crafts samt DCWV.
Första uppslaget! Gick lite trögt m skapandet i början när jag insåg att jag skulle göra TJUGO sidor... Dessutom utan foton och till någon jag själv inte känner. Eftersom jag ville hålla nere kostnaden för albumet - jag och kollegan hade kommit överens om en summa som jag skulle hålla mig till - så höll jag medvetet in på dekorationer. Är dessutom inte så där väldigt mycket plats kvar på en 8x8-sida när väl fotot sitter på sin plats. Det blev en lite tråkig "välkommen"-sida som fick inleda albumet.
Nästa uppslag lossnade det liiite. Blev lite bebistema med nallar och en kanin! Både sött och lite busigt samt plats för lite journaling.
Först på sida nummer fem lossnade det! Jag kom på den perfekta lösningen! Jag gjorde helt enkelt mindre och enklare versioner av tidigare LO:s jag gjort. Helt plötsligt flög sidorna ur händerna på mig! Ni som var med på den första scrapkryssningen i våras känner igen den högra sidan från en av kurserna där.
Färgerna brunt och blått blev lite väl överrepresenterade. Mer än vad jag egentligen ville. Är ju inte så förtjust i den könsbundna uppdelningen av färger men samtidigt tycker jag att just brunt och blått är en grymt snygg kombination!
Det blev även lite grönt och blått! Titeln på sidan t vänster - rubons i cirklarna - är "Gosedjur" och sidan till höger passar till ett badkort då texten på den vågade remsan lyder "Splish Splash". Fick t.o.m med lite öljetter! De använder man ju inte allt för ofta!
Måste ju finnas plats för ett sådant där urgulligt "bebisen sover"-foto! En mjuk, subtil färgskala på det här mkt gamla Basic Grey-pappren. De är så gamla att de knappt går att få tag på men skulle ni stöta på papper från kollektionerna Sweetpea Alyssa samt Sweetpea Jack så KÖP DEM!....eller skicka dem till mig! ;-) En jul-LO måste ju också vara med! Med ännu mer Basic Grey! Älskar deras gamla julpapper!! Titeln har jag stansat ut i rött mossgummi - QK Vixen - som jag sedan täckte med Stickles, Christmas Red.
Efter jul kommer..sommaren! Man kan tro det iaf. Två enkla och somriga LO:s.
En svartvit sida måste finnas med i ett album jag gör! Pricken över I:et blev clear stampen fr Heidi Swapp - Heart. Tyvärr blev inte själv utförandet lika bra.... I min iver glömde jag höjdskillnanden och tryckte inte till ordentligt när jag stämplade. Stjärnorna på nästa sida skar jag ut efter att ha ritat upp dem m min Shapecutter-mall. Gillar INTE verktyget men mallarna är mkt bra!
En favorit i repris! Gillar verkligen kombon grönt/turkost! En rejäl tag bakom dessutom att skriva på. Sedan har vi ÄNNU mer gamla Basic Grey-papper! Svart cardstock och det mkt snygga Merino från Urban Couture-kollektionen plus lite dymo.
Lite Crate och lite DCWV och jag slänger ihop dessa två sidor! Väldigt enkla men här började återigen inspirationen tryta....
Sista sidan! Blev klart en klar släng av vintage här! Brunt, brunt och lite mer brunt.... På biljetten står ett favoritcitat av Maria Montessori - "Att se in i ett barns ögon är att se in i dess själ". Vackert, eller hur? Sedan en liten QK Name Plate med min signatur på som avslutning!
Jag är själv rejält nöjd med allbumet och stolt över att få ur mig såpass många sidor på så kort tid! Sedan är jag kanske inte superstolt över varje sida men...
Okej, då har vi kollat in nya julpapper. Men det kommer ju faktiskt ett par storhelger före julen - åtminstone på andra sidan Atlanten. Så jag tänkte visa lite nyheter på Halloween-fronten nästa gång. Själv kanske jag inte är så mkt för att fira just Halloween men det finns många coola och roliga Halloween-papper!
Så håll ut!! Jag är snart tillbaka!
/Marie

1 kommentar:

Shea sa...

Mycket snyggt! Beställaren måste ha blivit jätteglad!