torsdag, oktober 22, 2009

Blomsterkaskad, vintage och Pinocchio!

Efter att ha sett min fantastiskt duktiga vän Mariantes sanslöst snygga roskaskad, som hon visat i sin blogg, kunde jag inte hålla mig från att göra en själv. Lägg då till hur sugen jag var, efter att ha haft en vintagekurs hos Kada på Creativica i Uddelvalla, på att göra något riktigt vintage. Hittade en gammal fin matlåda i aluminium i en second handbutik för ett tag sedan och nu visste jag precis vad jag ville göra med den! En vacker ask i vintagestil som kommer att innehålla vårt bröllopsalbum i mindre format! Här är resultatet! Jag har klätt burken utvändigt med papper från Maja Design, närmare bestämt Mina Vänner - Rosa Marina no 6 och no 9. No 9 som jag har klätt utsidan med har jag dessutom embossat med hjälp av Cuttlebugs Emboss Folder Textile Texture. Sedan har jag distressat kanterna med Making Memories Edge Scraper samt gått loss rejält med mina Fluid Chalks!
När jag altrar t.ex. burkar brukar jag använda mig av decoupagelim för att fästa pappren. Sitter som berg och om man lägger på två lager lim utanpå så kan man utan problem torka av med en fuktig trasa. Det gör att föremålet i fråga blir lite mer användbart och inte "bara" något som ska stå på en hylla och vara fint.
Jag använder mig av ett matt decoupagelim med satinfinish. Det heter Royal Coat Finish och finns i flera olika varianter. Här har jag använt mig av Antique som ger en lite gammal, gulnad känsla. Vad jag vet finns limmet bara på Panduro....och de tar dubbla priset jämfört med USA. Vore underbart om någon annan butik kunde tänka sig att ta in det!!
På locket har jag använt Crackle Paint - Vintage Photo - och även här har jag använt mina Fluid Chalks för att smutsa ner och åldra.
Från ovan se burken ut så här! Jag har klätt locket med Mina Vänner - Rosa Marina no 6 och sedan lagt en remsa med no 9 som jag stansat med Martha Stewarts Border Punch Doily Lace. Fram med Fluid Chalksen igen!
Jag har embossat bakgrunden till det stämplade motivet. Det är en snygg ornamentstämpel från Panduro som jag embossade i Vintage.
Stämpelmotivet i sig är från Time To Stamp (Annons för damunderkläder) och är köpt hos Papermaze. De har en hel hoper med fina stämplar i vintagestil!! Först embossade jag motivet i brunt men tyckte att det blev lite platt så jag stämplade upp själva damen, skar ut henne och placerade henne ovanpå det embossade.
Roskaskaden som hänger ner över kanten. Jag var noga med att inte klippa av hela stjälken på minirosorna. Detta för att de skulle fästa bättre på locket och sedan var det mycket praktiskt att kunna "fläta" ihop stjälkarna på de rosor som skulle hänga ner. Vissa stjälkar fäste jag pärlor på och vände utåt. Det är alltså inte dekorationspins utan helt enkelt pärlor som jag klistrat fast på blomstjälkarna. Tips är dock att göra detta innan du fäster rosen på ditt alster! Samtliga rosor har fått sig en omgång med mina Fluid Chalks.
Som sista touch valde jag att fästa en charm i form av en vacker hjärtenyckel i ett rosa organzaband mitt i rosenkaskaden. Här syns även de råsnygga phototurnsen med flourishar på! Intresserad av att köpa? Släng iväg ett mail till mig!
Vintageinspirationen rullar vidare! Det här är en gammal LO som jag gjorde efter att ha varit inne hos Ingvild Bolme och tittat på hennes makalösa alster! Här snackar vi konstverk!! Har ni inte bekantat er med denna norska scrapvirtous förut så gör det NU!!! Här är en liten ansats till försök att scrappa i stil med Ingvild:
Det är foton från förra sommaren på min son och hans kusin, min systerson, när de är på väg ut i vågorna i Apelviken, Varberg. Jag har skrivit ut fotona på cardstock för att få en riktigt matt finish. Pappren är KaiserCraft, Everblooming - Marigold och BellFlower. Lite Primablommor och blad, en Tim Holtz-biljett, lite organza samt en klockcharm. Titeln är rubons från numera nerlagda Imagination Project/Gin-X, för övrigt de bästa rubons jag någonsin använt!!
Den här klockcharmen i mässing är så fin! Jag gillar att lägga ett lager Chestnut Roan/Fluid Chalk ovanpå den för att den ska se riktigt gammal ut.
Jag avslutar med det senaste gästDT-alstret för BumbleBee Scrapbooking! Fick en hel laddning med BossKutdies och inspirationen slog till som en slägghammare i huvudet! En enkel LO med vit cardstock - min favorit Bazzill Corduroy som inte tillverkas längre... HEMSKT!! - och en bit av Basic Grey - Urban Praire - Wild Flowers.
Jag har använt mig av två av Bosskuts flera olika flourishar. Den till vänster är Flourish #0365 och den till höger är Flourish Leaf #0728. Jag har dessutom fått testa den nya och ursnygga Flourish Flower #0389! En fantastisk snygg blomma som kan användas till både LO:s och kort. De små flourisharna från bladen som blir över använde jag som hörndekorationer.
Titeln är delvis handskriven men ordet Pinocchio har jag stansat ut i chipboard som jag klätt med papper. Jättelätt med dubbelhäftande tejp! Det är ju så praktiskt att kunna göra egna och helt färdiga chipboardsbokstäver! Alfabetet, som funkar att stansa i ca 3-4 mm tjock kartong utan problem, är från Cuttlebug och heter Olivia.
Tack för att ni orkat med ett ganska långt inlägg!!
/Marie

5 kommentarer:

Kada sa...

UNDERBAR burk, vännen!!!

Malin sa...

DEn romantiska burken var jätteläcker. Och den "smutsiga LOn är skitsnygg om man får säga så. :)

Anonym sa...

Herregud, så vacker burk!!!!! Din rosenkaskad var ju bara såååå underbar!!! Och de där photo turnsen, de vill jag gärna köpa några av!!

Linda sa...

Å sååå underbar altrad ask.
En sådan önskar jag mig i julklapp ;-)
Kan man beställa????

Kram Linda

Mia sa...

Ååååå vilken underbar burk som du har altrat!! Blev helt fantastiskt med alla de fina rosorna.. Den idén kommer jag nog låna någongång!!
Kram