fredag, februari 26, 2010

TÄVLING – Internationella Kvinnodagen!!

Internationella Kvinnodagen 100 år 8 mars!

Den internationella kvinnodagen instiftades den 8:e mars 1910 vid den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen I Köpenhamn på initiativ av Clara Zetkin. Syftet var att hedra kvinnorörelsen och för att främja kampen för kvinnors rösträtt. Den internationella kvinnodagen firar i år 2010 hela 100 år.

Den 8:e mars är i många länder en nationell helgdag. Vanligen firas dagen med att det delas ut presenter och blommor till kvinnor. Några, bland annat många feminister, anser dock att det inte finns någon anledning att gratulera med ett ”grattis på kvinnodagen” då dagen till stor del bygger på att uppmärksamma ojämnställdheten i samhället och kvinnors situation världen över.

För att fira och uppmärksamma internationella kvinnodagen, och dess 100:de år, bjuder vi på Creativica på en alldeles speciell tävling.

Denna gång skall ni göra en LO, om en kvinnlig förebild. Layouten får vara i valfri färg, men slutresultatet skall vara en monochrom LO, detaljer i svart och vitt är okej. Alltså, man får välja en huvudfärg och närliggande nyanser till denna samt eventuella detaljer i svart och -eller vitt.

Tävlingen pågår t.o.m. den 15 mars. Vinnaren utses av Creativica och erhåller ett dekorationspaket till ett värde av 100:- !

För att delta så länkar du till din blogg, där du visar upp din LO, i din kommentar i vår blogg. Om du inte har en blogg så mailar du ditt bidrag till: info[snabela]creativica.se! Väldigt enkelt, eller hur? Så sätt igång och släpp loss kreativiteten!!

Här kommer ett inspirationsbidrag skapat av min DT-kollega LillYlva/Marie!

Inga kommentarer: