lördag, mars 12, 2011

Dags för lite nytt!

Har ju faktiskt skapat en del alster så det är väl dags att det syns i min egan blogg också! Snögenier

I ett av mina DT-paket från Creativica fick jag helt underbara papper + deccos från Bo Bunnys fantastiska Midnight Frost! Det blev en LO m sonen och polare som precis gjort klart säsongens första snögubbe. Jag har vit cardstock som grund och sedan skar jag itu ett figurskuret Bo Bunny-papper. Jag använde den överblivna delen som mall och skar ut en motsvarande del från ett annat papper i Midnight Frost-serien. En remsa från ett tredje papper från samma serie lades som bård.

Jag har även använt två fina cardstockstickers som hör till Midnight Frost. För att ge dem lite extra snöfeeling så lade jag ett lager med Stickles/glitterlim på snöbollarna och snögubben. För att öka på den frostigt snöiga känslan även på pappren så har jag dekorerat även dem med Stickles/glitterlim i olika varianter.

För att få lite dimension på en annars lite platt sida så jag använde några blingbrads samt band för att få lite ”höjd”. Blingbradsen är helt makalöst glittriga och ursnygga, speciellt till dessa papper!

Vinterbröllop

Ännu en Lo med papper fr Bo Bunny! Det här är foton på en av mina allra närmaste väninnor Petra när hon gifte sig med sin älskade Johan en mycket solig vinterdag för snart 7 år sedan. Jag har länge velat scrappa dessa foton men inte förrän nu har jag hittat de perfekta pappren! Bo Bunnys Midnight Frost har precis de färger jag sökt – blått, grått, lila/vinrött!

Otroligt vackra papper som nästan är svåra att sätta saxen/skärmaskinen/skalpellen i! Jag har tagit en dekorationsruta från ett av pappren i serien och använt som fotomatta och under det använde jag den vinröda baksidan på ett annat papper ur serien. Kanterna har jag ruggat med min Edge Scraper. Skalpellen fick komma fram då jag ville ta vara på de vackra swirlsen på pappret. Jag skar ut de delar som annars skulle hamnat under fotot och stack in det under det utskurna. Swirlsen har sedan fått en omgång Stickles/glitterlim och så även texten. Alltsammans placerade jag på 3D-kuddar för att få lite lyft.

Även på denna LO gick jag loss med Stickles/glitterlim på snöstjärnorna på pappret! Bradsen är egentligen vita men jag har embossat dem med ett riktigt snyggt embosspulver som heter Skylight. Två omgångar pulver och man får en snygg, skimrande och heltäckande yta! Ett vackert, vågigt sammetsband i rätt kulör lyfter de vinröda detaljerna.

När jag blir stor vill jag bli raceförare

Nu släpper vi vintern! Under ett besök i Göteborg i somras tog jag och sonen en tur i Nordsta'n. Ni kan tro att sonen blev alldeles till sig när han såg en racerbil mitt i köpcentrat!! Inte blev han mindre imponerad när han faktiskt fick gå riktigt nära och t.o.m kika in i bilen.

En del tycker att det kan vara svårt att scrappa ”kill-LO:s” men jag ser ingen större skillnad mellan det och att scrappa som vanligt”. Valet av dekorationer kanske blir annorlunda och själva LO:n kanske blir lite stramare, lite mer Clean & Simple.

På den här LO:n har jag använt ett grått cardstock som bas och skurit till remsor av papper i grått/svart/rött/vitt. Valet av rött och vitt som accentfärger föll sig helt naturligt och inte endast pga fotots färger. Det finns väl få färger som är så förknippade med motorsport som dessa två. Jag har skurit ner pappersremsorna i olika längder och placerat dem bakom fotot. Fotomattan är i vitt, även detta ett medvetet val för att få fram de starka färgerna i fotot.

Till titeln har jag använt mig av chipboardtabs som jag vänt uppoch ner. Jag har grundmålat dem vita med akrylfärg för att få vita kanter och sedan klätt dem med rött papper från samma serie som bakgrundsremsorna. Små svarta, ritade stygn runt varje chipboard ger en mer markerad kant. Gjorde på samma sätt med pilen och dekorationsrutan som också är chipboards. Bokstäverna på tabsen är utstansade Quickutzbokstäver. För att komplettera chipboarddelen i titeln har jag använt mig av små bokstavstickers i rött och vitt som jag placerat både på fotot och brevid chipboardsdelen av titeln.

På dekorationsrutan har jag limmat fast en cool racerhjälm i metall. Det är en charm som från början hade en ögla upp till. Den valde jag att klippa bort med en avbitare och sedan filade jag ner det lilla som var kvar. Ett rött sammetsband ovanpå pappersremsorna fick avsluta!

1:a klass

Att scrappa med papper från Maja Design är alltid ett rent nöje. De är så välmatchade och fina! Idag får de vara med på en LO med foto från sonens första skoldag. Att börja ettan är STORT ska ni veta!

Jag började med att klippa ut två cirklar, den ena ngt mindre. Använde helt enkelt två tallrikar som mallar! Ruggade kanterna och fäste cirklarna på cardstocken. Foto, en förstoring av sonen i klassrummet, placerade jag direkt på cirklarna och utan fotomatta.

Nästa steg var den lilla volangen som sitter ovanför titeln. Här valde jag baksidan på den blå/lila pappret. Jag använde en kantstans och veckade sedan pappret. Fäste varje veck med en dutt lim på både fram- och baksida.

Titeln består av samma papper som cirklarna med lite färgade kanter. Valde här att inte vrida pappret utan att ränderna gick diagonalt istället för vågrätt/lodrätt. Cirkeln är en chipboardcirkel samt siffra som jag klätt med papper och färgat kanterna bruna. Tips från coachen: För att komma åt i alla små trånga vrår runt en chipboard använder jag en kalligrafipenna med platt, bred spets. Fungerar utmärkt! Denna chipboarddekoration i kombination med fina bokstavstickers i ton med cardstocken blev en perfekt titel!

Banners/banderoller är inne just nu så jag tyckte det var dags att testa på att göra en egen. Jag mätte upp små trekanter i de två papper jag använt och klippte ut. Samtliga små trekanter fick färgade kanter och fästes sedan på en tunn tråd. Efter att ha placerat ut den där jag vill ha den fästes samtliga bitar med lite lim. Jag gjorde även en liten journalingruta i samma papper med hjälp av en die.

Jag har också varit liten...

En LO i vintagestil med fantastiska papper från Maja Design! Jag har ett blått cardstock som botten och sedan har jag varvat olika papper från Maja Designs Ska vi ta en fika?-serie. Alltsammans har fått sig en rejäl omgång med Edge Scrapern, lite medvetna revor samt flera olika Fluid Chalks. Ett av bakgrundspappren har jag dessutom sprayat med min egentillverkade pärlemormister (en liten del Perfect Pearl i vanligt vatten i en minimister), låtit torka lite och sedan knycklat ihop för att få en rejält sliten look.

Även på fotot – lilla jag, ett år gammal – har jag ruggat samt färgat in kanterna. En egentillverkad pärlswirl blev det också, gjord av finfina små ljusblå och bruna halvpärlor. En embossad blomma fick en matchande ros i mitten efter att ha färgats in i brunt för att få rätt slitna utseende.

Titeln är utstansad med ritade stygn, lite ”nedsmutsad” m hjälp av en Distressdyna samt täckt med Crackle Paint. Jag har kompletterat med små textrutor. Under texten har jag en chipboardbård som jag målat med ljusblå akrylfärg, färgat in kanterna, fäst en del av en rubonbård på och sedan täckt hela härligheten med Rock Candy! För att få sprickorna att synas ordentligt har jag dragit ett par drag med en Ink Blending Tool som duttats på en Distressdyna i brunt.

För att lyfta fram det blåa i bakgrunden så klippte jag till en liten bandbit i passande färg och använde en del av en fin, brun rubonsbård. Lite Fluid Chalk på kanterna blev det även här. Tips från coachen!: Lägg lite klister på baksidan av bandet och låt torka. Gör det mycket lättare att klippa till en snygg spets plus att få bandet att ligga rakt när man ska fästa rubons eller liknande. Journalingrutan är en stämpel i form av ett fint gammalt vykort som stämplats på ett av bakgrundspappren, klippts ut, mistats, chalkats, ihopknycklats och sedan låtits torka! En fin liten hälsning till mig själv med en ibland nödvändig påminnelse….

Samtliga produkter hittar ni hos Creativica i Uddevalla!!

Inga kommentarer: